Skip to main content

Cetelem Hitelkártya

Cetelem hitelkártya

A Cetelem hitelkártyához tartozó személyre szóló hitelkerettel egyensúlyban tarthatja napi pénzügyeit, vagy akár nagyobb terveit is könnyebben megvalósíthatja!

Amiért új kártyáját szeretni fogja:

Hitelkártyájának legfőbb előnyei:

 • Akár 45 napig kamatmentesen vásárolhat.
  Hitelkártyás fizetéskor hitelkeretéből költ, melyet ráér később visszafizetni. Ha határidőre visszafizeti vásárlásai teljes összegét, azok után nem számítunk fel kamatot.
 • Nagyobb vásárlásait fix részletekben törlesztheti
  az Áruhitel Expresszel vagy a Joker Részletfizetéssel, ahol 3 hónapra a THM 4.90%!
 • 7-10% kedvezménnyel vásárolhat
  kiemelt partnereinknél, minden más vásárlása után pedig 1% visszatérítést* adunk.

Aktiválja hitelkártyáját!

Az első használat előtt kártyáját egy rövid telefonhívás során aktiválnia kell, és be kell állítania PIN kódját.

Hitelkártya aktiválás

Ha még nem tette meg, egyetlen gyors telefonhívással aktiválhatja hitelkártyáját és beállíthatja a vásárláshoz és készpénzfelvételhez szükséges PIN kódot. Megújuló hitelkártyáját a Cetelem NetBankban is aktiválhatja!

Válassza a 2-es majd az 1-es menüpontot!
Tipp: A beszélgetés során engedélyezze a kereskedelmi célú megkereséseket, hogy legújabb kedvezményeinkről mindig időben értesíthessük!

Regisztráljon a Cetelem NetBankba!

Intézze pénzügyeit online, a NetBankban!

A Cetelem NetBank várakozás nélkül bárhonnan, mobil eszközökről is elérhető, így kényelmesen és biztonságosan intézheti pénzügyeit.

 • Lekérdezheti hitelkártyája egyenlegét.
 • Átutalhat bármely belföldi bankszámlára.
 • Megtekintheti hitelkártya tranzakcióit és számlakivonatait.

Tipp: Állítsa be az online vásárláshoz szükséges jelszavát az ,,Beállítások/Jelszavak” menüpontban!
További információ az online vásárlásról itt található.

2023 évi elszámolási időszakok

 • H
 • K
 • SZE
 • CS
 • P
 • SZO
 • V

JELMAGYARÁZAT

Fizetési határidő
Havi zárás

A fizetési határidő az elszámolási időszakot követő hónap 7-e. További feltételek az ÁSZF-ben. A változtatás jogát fenntartjuk.

2023 évi hitelkártya naptár nyomtatható formátumban

Bemutatjuk Hitelkártya számlakivonatát!

Minden hónapban részletes számlakivonatot küldünk hitelkártyás költéseiről és hitelkerete terhére felvett fix futamidejű hiteleiről. A lenti gombra kattintva részletesen tanulmányozhatja a dokumentum egyes sorait.

Kérje hitelkeretének megemelését!

Nagyobb hitelkerettel jobban ki tudja használni Cetelem hitelkártyája előnyeit. A keretemelés meghatározott ügyfeleinknek érhető el, lehetőségéről érdeklődjön telefonon.

Hitelkeret megemelés igénylésének 1. lépése

Hívja ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 458 6070-es számon.

Hitelkeret megemelés igénylésének 2. lépése

Válassza a 2-es, 1-es, majd a 3-as menüpontot.

Hitelkeret megemelés igénylésének 3. lépése

Munkatársunk megbeszéli Önnel, mekkora összeggel tudjuk megemelni hitelkeretét.

Igényeljen hitelkártyát online!

Az igénylés beküldésétől számított 2 munkanapon belül visszahívjuk. A beszélgetés során teljesen online ügyintézést is választhat, elektronikus aláírással!

Az online hitelkártya igénylés folyamata

Személyi kölcsn igénylésének 2. lépése

Azonnal előzetes bírálatot adunk és megbeszéjük, mekkora hitelkerettel rendelkező kártyát tudunk felajánlani.

Személyi kölcsn igénylésének 3. lépése

Online ügyintézés választásakor a szükséges dokumentumokat feltöltheti oldalunkra, szerződését a telefonjára küldött SMS kód megadásával írhatja alá. Papír alapú szerződéskötés esetén a dokumentumokat és szerződését postai úton kell megküldenie.

Személyi kölcsn igénylésének 4. lépése

Pozitív bírálat esetén 30 napon belül elkészítjük és postára adjuk hitelkártyáját, melyről SMS-ben is értesítjük.

Ennyit spórolhat havonta Cetelem hitelkártyájával:

MENNYIT VÁSÁROL HAVONTA?

Hitelkártyás vásárlásai után 1% visszatérítést adunk.

Ft

Mennyit költ kiemelt partnereinknél?

Ebben a példában 7% átlagos megtakarítással számolunk.

Ft

Megtakarítás:

6100Ft
70000Ft

Ennyit spórolhat:

Ft

Ezért tartsa magánál Cetelem hitelkártyáját:

Rugalmasan törleszthet!

Minden hónapban részletes számlakivonatot küldünk hitelkártyás költéseiről, mely alapján eldöntheti, hogy tartozását egy összegben vagy részletekben fizeti vissza.
A minimálisan befizetendő havi törlesztőrészlet két részből áll:

 • az igényelt hitelkeretének 5-10%-a (amennyiben kártyáját vásárlásra, készpénzfelvételre vagy átutalásra használta),
 • a hitelkerete terhére felvett Áruhitel expressz, Mindig kéznél kölcsön vagy Joker Részletfizetés havi törlesztőrészletei

Ha úgy dönt, hogy a fizetési határidő napjáig az elszámolási időszak vásárlásainak a számlakivonaton szereplő teljes összegét is visszafizeti, akkor a vásárlásra felhasznált összeg kamatmentes. Így akár 45 napig kamatmentesen használhatja a bank pénzét.

Törlesztési módok

A Cetelem hitelkártya tartozását törlesztheti

 • csoportos beszedési megbízással (a megbízáshoz szükséges nyomtatványt itt találja), mellyel minden hónapban automatikusan levonásra kerül a havi minimálisan fizetendő törlesztőrészlet összege a fizetési számlájáról.
 • csekken, melyet minden hónapban a számlakivonattal postázunk. Csekken minden hónapban a minimálisan fizetendő törlesztőrészletet tudja rendezni.
 • átutalással a számlakivonaton is megtalálható hitelkártya számlaszámára. Átutalásos törlesztésnél havonta dönthet az átutalandó összeg mértékéről, a minimálisan befizetendő törlesztőrészlet összege felett.

Törlesztési módját bármikor módosíthatja a Cetelem NetBankban vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon.

Újratöltődő hitelkeret

A befizetett összeg tőkerészével hitelkerete újra feltöltődik, amelyet ismét felhasználhat vásárlásra vagy akár áruhitel felvételére is.

Újratöltődő hitelkeret

Biztosítsa magát a váratlan helyzetekre!

HItelfedezeti biztosításunk előre nem látható anyagi vagy egészségügyi helyzetek esetén nyújt segítséget.

HITELKÁRTYÁVAL KAPCSOLATOS FOGALMAK
GYAKORI KÉRDÉSEK HITELKÁRTYÁVAL KAPCSOLATBAN

Hitelkártya, hitelkeret

Online vásárlás

Pénzvisszatérítés

Törlesztés, költségek

Mi a hitelkártya?

A hitelkártya a bankkártyához hasonlóan egy készpénzt helyettesítő eszköz, ami többek között vásárlásra, készpénzfelvételre és átutalásra használható. A bankkártya használata során a felhasznált összeg a folyószámlán lévő egyenlegből, míg hitelkártya használatakor a kártyához tartozó hitelkeretből kerül levonásra. A hitelkártyával végzett tranzakciókat előre meghatározott feltételekkel vissza kell fizetni. Egyösszegű, határidőre történő visszafizetés esetén a vásárlások kamatmentesek.

A hitelkártyák előnye, hogy egy nagyobb vagy váratlan kiadás esetén nem szükséges a megtakarításához nyúlnia. A Cetelem hitelkártyák különlegessége, hogy a hitelkeret további hitelbírálat nélkül fordítható fix futamidejű áruhitel vagy kis összegű személyi kölcsön felvételére is, ezen kívül a kártyabirtokos rendszeres kedvezményekben részesülhet kiemelt hitelkártya partnereinknél.

Mi a hitelkeret?

A hitelkártya igényléskor a Bank megvizsgálva anyagi lehetőségeit, és egy határozatlan időre szóló hitelmegállapodást kínál fel. A hitelkeret ennek a felajánlott hitelnek a maximális összege. Hitelkártya használat esetén a felhasznált összeg ebből a hitelkeretből kerül levonásra. A havonta visszafizetett összegből az esedékes kamatok és díjak levonása után a hitelkeret újra feltöltődik, amelyet ismét felhasználhat vásárlásra vagy akár áruhitel felvételére is.

Mi az engedélyezett hitelkeret?

A hitelkártya maximális, bank által engedélyezett hitelkerete. Cetelem hitelkártya esetében 230 000 Ft és 1 000 000 Ft közötti összeg.

Mit jelent az igényelt hitelkeret?

A kártyabirtokos által meghatározott hitelkeret, melynek alapján a havi minimálisan fizetendő törlesztőrészlet kiszámítása történik. A kártyabirtokos bármikor, hitelkeret emelés kérése nélkül költhet többet, mint az igényelt hitelkerete, egészen az engedélyezett hitelkerete mértékéig.

Mit jelentenek a bírálat nélkül elérhető fix futamidejű hitelek?

A Cetelem hitelkártyabirtokosok villámgyorsan, bírálat nélkül fix futamidejű hitelekre is fordíthatják hitelkeretüket, melyeket meghatározott idő alatt, a hitelkártya alapkamatánál jóval kedvezőbben fizethetnek vissza kiszámítható, fix részletekben.

 • Mindig kéznél kölcsön: kis összegű, szabadon felhasználható kölcsön.
 • Áruhitel expressz: Pár perc alatt elérhető Cetelem áruhitel partnereinknél
 • Joker Részletfizetés: 20 000 Ft feletti vásárlásnál a pénztárnál, a kártyaterminál nyomógombjainak segítségével is választhat fix összegű részletfizetést. A 3 hónapos futamidő kiválasztása esetén 0% THM-mel törleszthet!

Mi az SMS jóváhagyó kód (internetes vásárlás biztonsági kód)?

Egyes webáruházak által, a vásárlás biztonságának növelésére kért biztonsági kód, mely egyszer használatos, és csak néhány percen át érvényes. Az internetes biztonsági kód kérésekor "Mastercard ID Check" logoval ellátott felugró ablak nyílik meg a vásárlási folyamat vége előtt, a hitelkártya adatok megadása után. Ilyen esetben SMS-ben automatikusan megküldjük a vásárlás jóváhagyásához szükséges kódot a Cetelem Netbankban megadott mobiltelefonszámára.

Mi az online vásárlási jelszó?

Egyes webáruházak az SMS jóváhagyó kód mellett online vásárlási jelszavát is kérni fogják a vásárlás jóváhagyásához. Az online vásárlási jelszó tetszőleges, 6-30 karakterből álló titkos jelszó, melyet a Cetelem NetBankban állíthat be.

Az online vásárlások jóváhagyásáról bővebben itt olvashat.

Mit jelent a pénzvisszatérítés (cash back)?

A pénzvisszatérítés csökkenti a tartozása tőkerészét, tehát ennyivel kevesebbet kell majd a banknak visszafizetnie.

Az 1% állandó visszatérítés egyes Cetelem hitelkártyákkal (Cetelem Klubkátya) érhető el, de időről időre, promóciós jelleggel nagyobb összegű visszatérítési lehetőségekről is értesítjük a kártyabirtokosokat.

Az állandó visszatérítések maximális értéke havonta az engedélyezett hitelkeretének 1%-a lehet.

Mi a THM?

A THM egy egységes, minden hitelező által kötelezően használt mutató, mely tájékoztatja az ügyfelet a tőkén felül visszafizetendő kamatok és költségek mértékéről, és összehasonlíthatóvá teszi az egyes bankok ajánlatait. Hitelkártyák esetén a THM mértékét 375 000 Ft-os hitelösszeget és a kamatmentes perióduson túl történő visszafizetést figyelembe véve kell meghatározni. Az esetleges visszatérítések, kedvezmények nem számíthatóak bele a THM értékébe. A számítás pontos módját kormányrendelet határozza meg.

Mit jelent a kamat?

A kamat a hitel ára, melyet a bank a pénz (tőke) rendelkezésre bocsátása ellenében számít fel. Hitelkártyás vásárlások után csak akkor kerül kamat is felszámtásra, ha a vásárlások értéke nem kerül határidőig visszafizetésre.

A kamat mértékét minden esetben éves szinten fejezik ki, így ha a tartozás néhány hónap alatt visszafizetésre kerül, a kamatköltség jóval alacsonyabb lehet.

Mit jelent a kamatmentes időszak?

Ha a fizetési határidő napjáig a megelőző időszak vásárlásainak teljes összegét visszafizeti, akkor a vásárlásra felhasznált összeg kamatmentes. Így akár 45 napig kamatmentesen használhatja a bank pénzét.

Mi a kártyadíj és az egyéb a hitelkártyával kapcsolatos díjak?

A kártyakibocsájtás díja évente, az egyéb hitelkártya díjak havonta vagy tranzakciónként kerülnek felszámításra. Mértékükről a kártyájára vontakozó hirdetményekből tájékozódhat.

Mit nevezünk minimálisan fizetendő törlesztőrészletnek?

A minimálisan befizetendő havi törlesztőrészlet két részből áll:

 • az igényelt hitelkeret 5-10% (mértékét Ön választja meg, kérésére Ügyfélszolgálatunk segítségével bármikor módosítható)
 • a hitelkerete terhére felvett Áruhitel Expressz, Mindig kéznél kölcsön vagy Joker Részletfizetés hiteleinek törlesztőrészletei

A minimálisan fizetendő törlesztőrészletet minden hónapban határidőre rendeznie kell. Emellett bármikor díjmentesen visszafizethet többet, mint a havi törlesztőrészlete, ezzel csökkentheti tőketartozását, az ezután számolt kamatot és a törlesztés futamidejét.

Mi az elszámolási időszak?

Az elszámolási időszak alatt végzett tranzakciói alapján állapítjuk meg az aktuális havi törlesztőrészletet. A 2022. évi hitelkártya elszámolási időszakokat itt találja.

Mi a különbség a hitelkártya és a bankkártya között?

A hitelkártyához egy személyre szabott hitelkeret biztosítunk. Míg egy bankkártyás vásárlásnál az áru ellenértéke a folyószámlán tartott összegből kerül levonásra, addig hitelkártyánál a hitelkeretből költhet, melyet meghatározott kondíciókkal kell majd visszafizetnie.

Mire fordítható a hitelkeret?

A hitelkártyához kapcsolódó hitelkeret fordítható vásárlásra, készpénzfelvételre és átutalásra.
Ezen kívül bármikor hitelbírálat nélkül vehet fel fix futamidejű Cetelem hitelt kártyájának keretéből.

 • Mindig kéznél kölcsön: kis összegű, szabadon felhasználható kölcsön.
 • Áruhitel expressz: Pár perc alatt vehet fel Cetelem áruhitel partnereinknél
 • Joker Részletfizetés 20 000 Ft feletti vásárlásnál a pénztárnál, a kártyaterminál nyomógombjainak segítségével is választhat fix összegű részletfizetést. A 3 hónapos futamidő kiválasztása esetén 0% THM-mel törleszthet!

Ki a Cetelem hitelkártya kibocsátója?

A Cetelem hitelkártyát a Mastercard bocsátja ki.

Hol fogadják el a Cetelem hitelkártyát? Külföldön mely országokban fogadják el?

A Cetelem hitelkártyát szinte az egész világon gond nélkül használhatja. Itthon is és a világon bárhol, üzletekben és online is fizethet vele, a Mastercard emblémával ellátott elfogadóhelyeken.

Készpénzfelvételre is alkalmas a hitelkártya?

Igen, bármely Mastercard emblémával ellátott ATM-ből könnyedén vehet fel készpénzt.

Milyen plusz szolgáltatások járnak a hitelkártyához?

Bármikor hitelbírálat nélkül vehet fel fix futamidejű Cetelem hitelt kártyájának keretéből.

 • Mindig kéznél kölcsön: kis összegű, szabadon felhasználható kölcsön.
 • Áruhitel expressz: Pár perc alatt elérhető Cetelem áruhitel partnereinknél
 • Joker Részletfizetés: 20 000 Ft feletti vásárlásnál a pénztárnál, a kártyaterminál nyomógombjainak segítségével is választhat fix összegű részletfizetést.
  A 3 hónapos futamidő kiválasztása esetén 0% THM-mel törleszthet!

Használhatóak a hitelkártyák autóbérlésnél, akár külföldön is?

Igen. Az autóbérléshez jellemzően nem fogadnak el bankkártyát (debit) csak hitelkártyát (credit). A Cetelem hitelkártyát gond nélkül használhatja a Mastercard elfogadóhelyeken, akár külföldön is. A hitelkeretéből kölcsönzéskor, vagy szállodai bejelentkezéskor lefoglalt összeg nem kamatozik, csak biztosítékként szolgál az esetleg felmerülő károk, további költségek kifizetésére. A legfoglalt összeg a kölcsönzés, szállodai tartózkodás vége után hamarosan újra megjelenik a számláján.

Mi a teendő elveszett vagy ellopott hitelkártya esetén?

Ha elveszett vagy ellopták hitelkártyáját, minél előbb hívja ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 458 6070-es számon, és tiltassa le kártyáját. Kérésére díjmentesen új kártyát küldünk Önnek.

Tartozik virtuális kártya a hitelkártyához?

Nem, de főkártyáját gond nélkül használhatja online vásárlásokhoz is. Az SMS jóváhagyó kód (internetes vásárlás biztonsági kód), melyet mobiltelefonjára küldünk el a vásárlás pillanatában, és az Online vásárlási jelszó kellő biztonságot nyújt ilyen esetekben.

Kell PIN kód az online vásárlás jóváhagyásához?

Nem. A webshopok többségénél az alábbiakra lesz szüksége a vásárlás jóváhagyásához.

 • SMS jóváhagyó kód (internetes vásárlás biztonsági kód), melyet mobiltelefonjára küldünk el a vásárlás pillanatában
 • Online vásárlási jelszó, melyet a Cetelem NetBankban tud megadni az "Beállítások/Jelszavak" menüpontban.

Az online vásárlások jóváhagyásáról bővebben itt olvashat.

Hogy működik a visszatérítés (cash back)?

A visszatérítés csökkenti tartozását, tehát a visszatérítés értékével kevesebbet kell majd visszafizetnie a fizetési határidőig.

Bármennyi visszatérítést gyűjthető?

Nem, az 1% állandó visszatérítés maximális értéke havi szinten az engedélyezett hitelkeret 1%-a lehet. Promóciós jelleggel változhat a gyűjthető visszatérítések maximális értéke.

Melyek az 1%-os visszatérítés feltételei?

 • A kártyabirtokos hozzájárulása ahhoz, hogy a Bank hirdetési célból közvetlenül megkereshesse a kártyabirtokost saját, vagy harmadik fél termékeivel kapcsolatban.
 • Cetelem NetBank regisztráció vagy az Mobilinfo szolgáltatás megléte.
 • E-mail cím regisztrálása a Banknál.
 • A visszatérítések maximális értéke havi szinten az engedélyezett hitelkeret 1%-a.

Hogy érdemes használni a hitelkártyát a kamatok minimalizálásához?

Más hitelekkel ellentétben hitelkártyás vásárlásai után csak akkor fizet kamatot, ha a fizetési határidőig nem rendezi azokat. Ha anyagi lehetőségei engedik, érdemes tartozása minél nagyobb hányadát visszafizetnie a fizetési határidőig.

Elveszett vagy ellopták hitelkártyáját?

Ha elveszett vagy ellopták hitelkártyáját, minél előbb hívja ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 458 6070-es számon, és tiltassa le kártyáját. Kérésére díjmentesen új kártyát küldünk Önnek.

Döntsön felelősen!

Az előzetes, körültekintő tájékozódás csökkentheti a túlzott eladósodás veszélyét! A túlzott eladósodás komoly pénzügyi nehézséget okozhat Önnek és közvetlen környezetének! A hitelfelvétel előtt tájékozódjon a feltételekről és gondolja át a kockázatokat!

Segítő információkat,összehasonlító alkalmazásokat az MNB fogyasztóvédelmi oldalán talál:
http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem.

A Bank a hitelbírálathoz szükséges dokumentumok meghatározásának és a hitelbírálatnak jogát fenntartja, valamint az ajánlattételi kötöttségét kizárja.

*Az 1% visszatérítés feltételei:

 • A kártyabirtokos hozzájárulása ahhoz, hogy a Bank hirdetési célból közvetlenül megkereshesse a kártyabirtokost saját, vagy harmadik fél termékeivel kapcsolatban.
 • Cetelem NetBank regisztráció vagy az Mobilinfo szolgáltatás megléte.
 • E-mail cím regisztrálása a Banknál.
 • A visszatérítések maximális értéke havi Fszinten az engedélyezett hitelkeret 1%-a.

Cetelem hitelkártya referencia THM: 38,75%

375 000 Ft hitelösszegnél, 2023. május 5.-től igényelt hitelkártyák esetében

Cetelem hitelkártya reprezentatív példa

Kártya neve:Cetelem hitelkártyaKészpénzfelvétel bel és külföldön:A tranzakció összegének 1%-a, de min. 590 Ft
Referencia THM:38,75%
Készpénzátutalás bármely hazai bankszámlára:A tranzakció összegének 1%-a, de min. 590 Ft
Éves ügyviteli kamat:37,20%
Sikertelen tranzakció díja:89 Ft/ sikertelen tranzakció
A hitel teljes összege:375 000 Ft
Egyéb díjak:Számlavezetési díj: 308 Ft / hó               
Készpénzátutalási megbízás (postai csekk) befizetési díja: 297 Ft / hó               
ATM egyenleg lekérdezés díja: 57 Ft / alkalom               
Mobilinfo szolgáltatás díja: 229 Ft / hó
A hitel futamideje:határozatlan idejű
Havi törlesztő részlet:Igényelt hitelkeret 5, 6, 7, 8, 9, vagy 10%-a.
Főkártya éves díja:Az első évben 0 Ft, ezt követően 4 500 Ft
Társkártya éves díja:Az első évben 0 Ft, ezt követően 2 960 Ft

Letölthető dokumentumok