Skip to main content
Tájékoztatás Oney ügyfeleknek
2023.12.07. 14:04:12

Tisztelt Ügyfeleink!   

Az Auchan Magyarország Kft. Auchan hitelkártya Bizalom programja 2023. 12. 31-vel megszűnik. A Bizalomkártya funkcióját az Auchan Magyarország Kft. továbbra is biztosítja a Bizalomkártya Programban résztvevők számára önálló Bizalomkártya formájában, melynek részleteiről és lehetőségeiről a bizalomkartya.auchan.hu weboldalon tájékozódhat.

 

2023.05.10

Köszöntjük a Cetelemnél!

 

Az Oney Magyarország Zrt. és az Oney Kft. 2022 október 31-i dátummal a Magyar Cetelem Zrt-re ruházta át egyes hitelszerződéseit. A szerződésátruházás tényéről érintett ügyfeleit ajánlott postai levél útján tájékoztatta. Ha Ön érintett, hiteleinek részleteiről a november elején a Cetelem részéről is levélben értesítjük, és a továbbiakban hitelének törlesztését a Cetelem felé kell folytatnia.

Így törlesztheti hitelét a Cetelem felé:

Átutalással történő fizetés esetén, kérjük, hogy a bankszámlájáról minden hónap 7. napjáig utalja el az esedékes havi törlesztőrészletet hitelének egyedi törlesztési számlaszámára, melyet a Cetelem által küldött szerződésátruházásról szóló értesítő levélben talál.        

Felhívjuk figyelmét, hogy az ONEY Magyarország Zrt. ING Magyarországi Fióktelepénél vezetett 13700016-04250018-00000000 számú számlája megszüntetésre került. Ebből következően a fenti számlaszámra törlesztőrészletként vagy az előtörlesztés céljából átutalt összeg nem minősül a Cetelem részére teljesített összegnek.        

Amennyiben a törlesztési kötelezettségének állandó átutalási megbízás útján tesz eleget, akkor javasoljuk, hogy ellenőrizze a számlavezető bankjánál megadott állandó átutalási megbízás kedvezményezettjét.        

A késedelmes teljesítés elkerülése érdekében kérjük, hogy az esedékes havi törlesztőrészletet a Cetelem által korábban megküldött, a szerződésátruházásról szóló értesítő levélben szereplő számlaszámra utalja. A hitelszerződéshez tartozó hitelszámla szám a Cetelem NetBank felületen is elérhető a vonatkozó menüpontok (Kártyám, Hitelem) között „Törlesztési számlaszám” néven, illetve a hitelkártyához tartozó számlaszám a hitelkártya egyenlegközlőn is megtalálható.

Postai csekkes törlesztés esetén kérjük, hogy adósként a Cetelem által küldött csekkeket használja az esedékes törlesztőrészlet kiegyenlítésére. Hitelkártyák és annak alszámlái esetében Bankunk minden hónapban megküldi a számlakivonatot, melyben megtalálja az adott havi minimálisan fizetendő összeget tartalmazó postai csekket. Amennyiben további csekkekre van szüksége, vagy adóstársként szeretné csekken befizetni a törlesztőrészletét, forduljon a Cetelem online ügyfélszolgálatához (www.cetelem.hu/kapcsolat).        

A korábban az ONEY által megküldött postai csekkek 2023. április 27.-től nem használhatóak a havi törlesztőrészlet megfizetésére, mert az ONEY Magyarország Zrt. ING Magyarországi Fióktelepénél vezetett 13700016-04250018-00000000 számú számlája megszüntetésre került. Az ONEY által megküldött postai csekken befizetett összeg a Cetelem részére nem kerül továbbutalásra, ily módon a törlesztőrészletként vagy az előtörlesztés céljából befizetett összeg nem minősül a Cetelem részére teljesített összegnek.

• Ha korábban csoportos beszedési megbízással teljesítette hitelének a törlesztését, értesítjük számlavezető bankját az új jogosultról, így 2022. november 1-től a Cetelem folytatja a törlesztőrészletek beszedését, ezzel kapcsolatban további teendője nincs.

A szerződésátruházás következtében a fennálló tartozásának összege és a törlesztőrészlet összege nem változik. Az igénybe vett szolgáltatások feltételei és díjai szintén változatlanok.

Így élhet hitelfedezeti biztosításával:

Ha hitelszerződéséhez hitelfedezeti biztosítás kapcsolódott, a szerződésátruházás alapján az Önre vonatkozó csoportos biztosítási szerződésbe* szerződőként és kedvezményezettként az Oney Magyarország Zrt. helyébe a Cetelem lépett.

A szerződésátruházás napjától a biztosítási díjakat a Cetelem útján szükséges a továbbiakban megfizetnie.

A kárrendezés folyamata változatlan, a kárigényeket továbbra is az következő elérhetőségeken szíveskedjen bejelenteni:

UNIQA Biztosító

Telefon: 1418 vagy (06 1) 544-5555

E-mail: panasziroda@uniqa.hu

Postai cím: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74

BNP Paribas Cardif Biztosítók

Telefon: (06 1) 501-2358

E-mail: ugyfelszolgalat@cardif.hu

Postai cím: 1062 Budapest, Teréz körút 55-57.

* 2006. január 2-a után létrejött hitelszerződések: az Oney, mint szerződő és az UNIQA Biztosító Zrt. között létrejött csoportos biztosítási szerződés. 2006. január 2-át megelőzően létrejött hitelkártya szerződések: egyrészről az Oney, mint szerződő, másrészről a BNP Paribas Cardif Biztosító Zrt. és a BNP Paribas Cardif Életbiztosító Zrt. között létrejött csoportos biztosítási szerződések.

Így használhatja a Cetelem Netbankot:

Eddig nem használta az Oney Netbank szolgáltatását?

A Cetelem Netbank felületre regisztrációt követően lehet belépni. Javasoljuk, hogy hitelkártyája naprakész, pontos működése, felhasználható egyenlegének azonnali lekérdezése, a havi számlakivonat egyszerű megtekintése és letöltése, és hiteleinek könnyebb, gyorsabb nyomon követése érdekében regisztráljon a Cetelem Netbankba.

Hogyan tud regisztrálni a Netbank felületre?

A Cetelem Netbankba a Bank által küldött üdvözlő levélben, hitelkártya esetében a havonta kiküldött számlaegyenleg értesítőn is feltüntetett ügyfélazonosítóval regisztrálhat a cetelem.hu/netbank oldalon. A regisztrációhoz elengedhetetlenül szüksége lesz az Oney Magyarország Zrt-nél korábban megadott mobil- telefon számára és a pontos e-mail címére. Amennyiben már korábban is a Magyar Cetelem Zrt. ügyfele volt, a regisztrációhoz használandó email címéhez külön üzenetben tájékoztatjuk. Ha bármely adata megváltozott, írja meg ezt nekünk a www. cetelem.hu/kapcsolat oldalunkon, hogy  nyilvántartásunkban módosíthassuk azt.

Már regisztrált az Oney Netbankba?

Ha már regisztrált az Oney Netbank felületen, úgy regisztrációja a Cetelem Netbankba is érvényes lesz, csak kattintson a jobb felső sarokban a Netbank gombra. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az első bejelentkezését követően meg kell változtatnia jelszavát!

Amennyiben Önnek már volt, vagy jelenleg is van hitele a Cetelem Banknál, úgy használja a Cetelemes ügyfélazonosítóját és jelszavát a belépéshez. Oney-s ügyfélazonosítója ez esetben érvényét veszti. Szintén nem használható a későbbiekben az Oney-nál beállított vásárlási jelszó, a Cetelem Netbankban beállított vásárlási jelszavával fogja tudni megerősíteni

online vásárlásait. A továbbiakban minden, a Cetelem által átvett hiteléről itt tájékozódhat.

Ha meg szeretné változtatni a Netbank belépési jelszavát vagy az online vásárlási jelszavát, a Netbank felületen kattintson a jobb felső sarokban található Beállítások link alatt a jelszavak menüpontra ahol villámgyorsan módosíthatja az adatait.

Ha problémát észlelt a belépés során, olvassa el segédletünket a www.cetelem.hu/netbank-belepesi-segedlet címen. További problémák esetén forduljon hozzánk bizalommal online ügyfélszolgálatunkon keresztül a www.cetelem.hu/cetelem/kapcsolat címen, ahol várakozás nélkül intézheti ügyeit, érdeklődhet a törlesztésről, tartozása összegéről, kérhet igazolást, jelezheti előtörlesztési igényét, stb.

Központi Hitelinformációs Rendszert érintő változások

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az állományátruházás következtében 2022. október 31. napját követően a Központi Hitelinformációs Rendszerben a hitelszerződése vonatkozásában a Cetelem minősül referenciaadat-szolgáltatónak.

Archív dokumentumok

A kapcsolódó archív dokumentumokat itt találja: Letölthető dokumentumok