!DOCTYPE html> Hogyan tudom hitelemet előtörleszteni vagy végtörleszteni? | Magyar Cetelem Bank Skip to main content

Hogyan tudom hitelemet előtörleszteni vagy végtörleszteni?

Tájékoztatjuk, hogy előtörlesztési, vagy végtörlesztési igényét benyújthatja Bankunk felé írásban ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON vagy telefonon a 06 1 458-6070-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon. Az előtörlesztéshez szükséges információkat telefonon azonnal, írásban pedig 5 munkanapon belül tudjuk Önnek megadni.


ÁRUVÁSÁRLÁSI HITEL, SZEMÉLYI KÖLCSÖN, ADÓSSÁGRENDEZŐ HITEL ÉS MINŐSÍTETT FOGYASZTÓBARÁT SZEMÉLYI HITEL esetén a fizetési határidő mindig a hónap utolsó napja. A tartozás összegét a hiteléhez tartozó egyedi számlaszámára tudja átutalással rendezni. A számlaszámot megtalálja Netbankjában (Hiteleim menüpont alatt, törlesztési számlaszám megnevezéssel) vagy postai csekkjein (befizető azonosító).

Az előtörlesztés díját a mindenkor hatályos hirdetmények tartalmazzák.

A tartozás nem határidőre történő megfizetése esetén a kölcsönszerződés az eredeti tartalommal marad érvényben.

Amennyiben a törlesztés csoportos beszedéssel történik és teljes tartozását egyösszegben rendezte, kérjük, hogy csoportos beszedést mondja le számlavezető bankjánál, mivel a banki zárást követően beérkező befizetés esetén a következő havi terhelést Bankunk már nem tudja módosítani. Amennyiben túlfizetése keletkezik, ennek összegét automatikusan visszaküldjük Önnek a hónap végét követően.

Amennyiben csak RÉSZÖSSZEGET szeretne befizetni, kérjük, hogy nyilatkozzon arról, hogy a futamidőt szeretné csökkenteni vagy a törlesztő részlet összegét. Nyilatkozat hiányában a futamidő kerül csökkentésre. Ez azt jelenti, hogy a törlesztő részlet összeg nem változik jelentősen, a tartozás az eredeti futamidőnél rövidebb idő alatt kerül megfizetésre. Az új futamidőről és/vagy új törlesztő részlet összegéről írásban küldünk tájékoztatást. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a törlesztő részlet összege csak a következő zárást követő esedékességtől kezdődően módosul.

HITELKÁRTYA esetén a havonta elkészített számlalevélről is tájékozódhat aktuális tartozásáról, melyet a záróegyenleg összege mutat. A számlazárást követően eszközölt befizetéseket vagy felhasználásokat a számlalevél nem tartalmazza. A befizetési határidő a számlalevél kiállítását követő hónap 7. napja. Az átutalást a számlalevélen is megtalálható hitelkártya számlaszámra teheti meg. A hitelkártya törlesztése rugalmas, bármikor befizetheti a teljes tartozását vagy tetszőleges összeget. A következő számlalevélen nyomon tudja követni tartozása alakulását. Amennyiben alszámla hitellel is rendelkezik (áruhitel expressz, mindig kéznél kölcsön, stb.) számlalevélen ezek tartozását is megtalálja részletesen. A záróegyenleg a teljes tartozást tartalmazza. Az alszámlák nem rendelkeznek külön törlesztési számlaszámmal, a befizetést a hitelkártya számlaszámra teheti meg. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az alszámlák előtörlesztése nem automatikus, ezért kérjük, hogy a befizetést követően jelezze számunka ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKON vagy telefonon a 06 1 458-6070-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, hogy melyik alszámláját szeretné előtörleszteni. Kérjük, hogy következő havi számlalevelét minden esetben ellenőrizze.