Skip to main content
Moratórium tájékoztatás hitelkártya kamat visszatérítéséről
2022.07.08. 16:08:00

Fontos információ a moratóriumhoz kapcsolódó hitelkártya kamat visszatérítéssel kapcsolatban! A jóváírás a hitelszámlákon november 15-én megtörtént, a részletes tájékoztatást Bankunk postai úton, illetve e-mailben küldi meg minden érintett Ügyfelének. Telefonos ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt kérjük, várja meg a tájékoztatást. Köszönjük türelmét!

Az 537/2021. (IX. 15.) számú Kormányrendelet alapján Bankunk átszámította a hitelkártya szerződések alapján a fizetési moratórium időtartama (2020. március 19. – 2021. október 31.) alatt felhalmozódott tartozás összegét. Az átszámításnál a Kormányrendelet előírása alapján a Magyar Nemzeti Bank 2020. február hónapra vonatkozó statisztikai közleményében szereplő, a háztartásoknak nyújtott forint személyi hitelek átlagos évesített kamatlábát (11,99%) alkalmaztuk, amely azt jelenti, hogy a moratórium alatt felhalmozódott, meg nem fizetett tartozást a fenti kamattal számoltuk újra.

A kamat különbözetet Bankunk olyan módon téríti vissza, hogy 2021. november 11-én a moratórium alatt felhalmozott tőke, kamat- és díjtartozás előírt összegét csökkenti, illetve ilyen tartozás hiányában jóváírja a hitelkártya számláján, melyet a 2021. novemberi hitelkártya számlakivonat már tartalmaz. A részletekért kérjük, figyelmesen tanulmányozza át novemberi számlakivonatát.

Amennyiben a hitelkártya számla már megszüntetésre került, a különbözetet Bankunk 2021. november 15-én átutalja a hitelkártya birtokos korábban megadott bankszámlájára, vagy ennek hiányában az összeget postai kifizetési utalvány segítségével küldjük meg a hitelkártya birtokos korábban megadott lakcímére.

Önnek a fent leírtakkal kapcsolatban további teendője nincs, az elszámolást Bankunk automatikusan elvégzi. Köszönjük