Magyar Cetelem Bank

Hiteltörlesztési moratórium – Cetelem személyi kölcsönök

X

NetBank

Hitelkártyával, hitellel és Takarékszámlával rendelkező ügyfeleinknek

Regisztráció

 

Takarékszámla igénylés

Törlesztés folytatásaTörlesztés felfüggesztése Gyakori kérdések

Mit jelent a törlesztési moratórium a személyi kölcsönök esetében?

A moratórium értelmében ügyfeleink fizetési haladékot kapnak a 2020. március 18-án érvényes szerződések alapján keletkezett hiteltartozások havi törlesztőrészleteire.

 • Mire vonatkozik a törlesztési moratórium: A fizetési moratórium a márciusi 18-án 24 órakor fennálló személyi kölcsön tartozásokra vonatkozik.
 • Mire nem vonatkozik a törlesztési moratórium:A törlesztési moratórium nem vonatkozik a 2020. március 19-én vagy azt követően folyósított személyi kölcsönökre.
  Nem vonatkozik a törlesztési moratórium azokra a tartozásokra sem, melyek esetében a Bank a hitelszerződést nemfizetés miatt 2020. március 19. előtt felmondta.

Kihasználná a fizetési moratóriumot?

Önnek nincs teendője Bankunk felé. A törlesztési moratórium időszaka alatt nem kell a március 18-án fennálló személyi kölcsön tartozása után az esedékes törlesztőrészleteket megfizetnie. Amennyiben számlavezető bankjánál állandó átutalási megbízást állított be, kérjük, gondoskodjon ennek leállításáról. Ha korábban csoportos beszedési megbízást adott, Bankunk nem fog beszedést indítani.

Figyelem! A törlesztési moratórium nem jelenti a tartozás elengedését, sem kamatmentes időszakot. A moratórium időszaka alatt felhalmozódott, hitelszerződése szerinti kamatokat és díjakat a Bank továbbra is felszámolja. A moratórium lejáratát követően, 2021. január 1-től a korábban megszokottak szerint kell majd tovább fizetnie a törlesztőrészleteit. Havi törlesztőrészleteinek összege nem növekszik majd, de a fizetési moratórium időtartama alatt meg nem fizetett törlesztőrészletek és az időközben felhalmozódott kamatok megfizetése érdekében a visszafizetendő törlesztőrészletek száma (futamidő), és a teljes visszafizetendő összeg megnő. A növekedés mértéke a felvett konstrukciótól függ.

Példa a törlesztési moratórium alatt felhalmozott kamatra*
Hitelösszeg:
3 000 000 Ft 1 000 000 Ft
Eredeti futamidő:
60 hónap 36 hónap
Hátralévő futamidő:
50 hónap 26 hónap
Szerződés szerinti fix kamat:
12,50% 12,50%
Moratórium ideje alatt felhalmozott kamatok:
342 354 Ft 84 087 Ft
Futamidő meghosszabbodása:
15 hónap 12 hónap

*A példa tájékoztató jellegű. Saját hitelének kamatait és díjait hitelszerződésében találja.

Ha anyagi lehetőségei megengedik, a moratórium időtartama alatt is bármikor dönthet úgy, hogy folytatja törlesztőrészletei fizetését. Ebben az esetben – tekintettel a vírushelyzetre – elsősorban azt javasoljuk, fizessen bankja NetBank felületén vagy telefonos applikációján keresztül, átutalással.
Átutalás esetén a hiteléhez tartozó egyedi számlaszámra kell indítania utalását. Ezt megtalálhatja a

 • NetBankban (belépés után a főoldalon válassza ki a hiteléhez tartozó ,,Részletek” menüpontot)
 • postai csekkjein a ,,Megbízóazonosító (Befizetőazonosító)” sorban
 • vagy a hitelfolyósításról szóló értesítő levelén.
Közleményként adja meg hitelügylet azonosító számát, melyet éves egyenlegközlőjén talál meg. Ha nem találja törlesztési számlaszámát keresse online ügyfélszolgálatunkat vagy hívja a 06 1 458 6070-es telefonszámot hétköznap 8:30 és 17:00 között.

Továbbra is fizetné törlesztőrészleteit?

Hiteltartozását a megszokott ütemben tovább törlesztheti. Ebben az esetben a visszafizetendő összeget nem növelik a törlesztési moratórium ideje alatt esedékes kamatok. Tekintettel a vírushelyzetre, azt javasoljuk, fizessen bankja NetBank felületén vagy telefonos applikációján keresztül, átutalással.

Fizetés átutalással:
Átutalás esetén a hiteléhez tartozó egyedi számlaszámra kell indítania utalását. Ezt megtalálhatja a

 • NetBankban (belépés után a főoldalon válassza ki a hiteléhez tartozó ,,Részletek” menüpontot)
 • postai csekkjein a ,,Megbízóazonosító (Befizetőazonosító)” sorban
 • vagy a hitelfolyósításról szóló értesítő levelén.
Közleményként adja meg hitelügylet azonosító számát, melyet éves egyenlegközlőjén talál meg. Ha nem találja törlesztési számlaszámát keresse online ügyfélszolgálatunkat vagy hívja a 06 1 458 6070-es telefonszámot hétköznap 8:30 és 17:00 között.

Postai csekken:
Ha eddig postai csekken fizetett, a kapott postai csekkeket továbbra is felhasználhatja. Ha ezek nem állnak rendelkezésére, újat kérhet online ügyfélszolgálatunkon.

Csoportos beszedéssel:
Ha eddig csoportos beszedési megbízással fizetett, korábbi felhatalmazása alapján a törlesztési moratórium ideje alatt nem áll jogunkban megterhelni a számláját.

Amennyiben továbbra is csoportos beszedési megbízás útján szeretné fizetni hitelét, kérjük, jelezze igényét:

 • NetBankon keresztül
 • Online ügyfélszolgálatunkon
 • Telefonon (06 1 458 6070, hétfőn: 8:00 – 20:00; Keddtől péntekig: 8:30 – 17:00 között)
 • Postai úton, a lenti nyilatkozatunk kitöltésével és visszaküldésével (Magyar Cetelem Bank 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.)

Nyilatkozatát a moratórium időtartama alatt bármikor módosíthatja. Az átutalások, befizetések teljesítésének beszüntetése esetén, illetve ha csoportos beszedési megbízásnál nem áll rendelkezésre a törlesztőrészlet fedezete, a késedelem jogkövetkezményei nem állnak be, hanem automatikusan a törlesztési moratórium szabályai lépnek életbe.


Javaslatunk a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

Javasoljuk, hogy gondosan mérje fel, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a moratórium igénybe vétele, majd saját élethelyzete és lehetőségei alapján felelősen mérlegelje, hogy igénybe veszi a moratórium adta halasztási lehetőséget, így 2020. december végéig nem törleszt. Ellenkező esetben folytathatja a törlesztőrészletek megfizetését, ezáltal a fennálló hiteltartozása folyamatosan csökken és hitelét az eredetileg tervezett ütemezéssel fizeti vissza.

Gyakori kérdések és válaszok személyi kölcsön tartozással kapcsolatban

Személyi kölcsön

Áruhitel

Hitelkártya

Vonatkozik-e hiteltartozásomra törlesztési moratórium?

 • 2020 március 18-án volt fennálló szerződés alapján személyi kölcsön tartozása?
  Tartozására vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben élhet a törlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége. Amennyiben a halasztás mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma növekszik meg a felhalmozott kamatok összegétől függően.
 • Március 18-án még nem volt tartozása, de azóta személyi kölcsönt vett fel?
  Tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium, hiszen az a moratórium kihirdetése után keletkezett. Tartozását a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie.

Növekedhet a moratórium után a havonta fizetendő törlesztőrészletem, ha igénybe veszem a törlesztési moratóriumot?

Nem, a Bank nem fogja megnövelni a havonta fizetendő törlesztőrészletét. A törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

Megnövekedhet a teljes általam visszafizetendő összeg, ha igénybe veszem a moratóriumot?

Igen, mivel a bank a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

Kell fizetnem a hitelfedezetibiztosítás díját a moratórium ideje alatt?

Ha Ön úgy dönt, hogy igénybe veszi a törlesztési moratóriumot, akkor a biztosítási díjakat sem kell fizetnie.

Bankunk haladékot ad továbbá a havi törlesztőrészletekkel együtt fizetendő hitelfedezeti biztosítás havi díjának megfizetésére is, amennyiben az Ön hiteléhez kapcsolódik ilyen szolgáltatás.

A fizetési moratórium ideje alatt a havi biztosítási díjak nem kerülnek elengedésre. Az elhalasztott biztosítási díjakat a moratórium lejáratát követőn kell megfizetni, így a hitel hátralévő futamideje ezekkel automatikusan meghosszabbodik. A biztosítási díjat, ahogyan eddig is, a törlesztőrészlettel együtt kell megfizetni. 2021. júliustól a havi törlesztőrészlet nem fog emelkedni, hanem a futamidő meghosszabbítására fog sor kerülni. Így ha Ön nem fizeti a hitelét a moratórium ideje alatt, a felszámított kamatok és biztosítási díjak miatt a futamidő ki fog tolódni.

Érvényes marad a biztosításom, ha élni kívánok a törlesztési moratóriummal?

Igen, a biztosítási fedezet továbbra is él a moratórium időszakában is, és kiterjed a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre: a Cardif Biztosító/ Cardif Életbiztosító változatlanul az Ügyfélre vonatkozó jelenleg hatályos biztosítási feltételek szerinti szolgáltatást nyújtja: pl. „Prémium” csomag esetén a munkanélküliségi és keresőképtelenségi biztosítási eseményekre is kiterjed a kockázatviselés. Amennyiben Önnek biztosítási eseménye volt (pl. munkanélküliség, keresőképtelenség) azt mielőbb jelezze e-mailen vagy faxon a Cardif Biztosító/Cardif Életbiztosító részére az Ön által kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentő formanyomtatványon: ugyfelszolgalat@cardif.hu, fax száma: +36 1 501 2301

Miért nem vonják le a számlámról az áruhitelem törlesztőrészletét?

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben 2020.03.19-e előtti hitelkártyából nyíló áruhitel alszámlával rendelkezik, úgy annak törlesztőrészletét csoportos beszedéssel továbbra sem áll módunkban beszedni. A befizetést egyéni utalással vagy postai csekken tudja teljesíteni.

Késedelembe kerültem a moratórium bevezetése előtt. Ez esetben a moratórium végén emelkedik a törlesztőrészletem a moratórium ideje alatt felhalmozott késedelmi kamattal?

Bankunk nem számít fel késedelmi kamatot a moratórium ideje alatt a 2020. március 18. előtti késedelmes összegekre sem. Amire viszont figyelni kell, hogy a moratórium időtartama alatt az elmaradt összegeket nem kell megfizetnie, de a moratórium hatályba lépése előtt lejárt fizetési kötelezettségei 2020. júliusban egy összegben esedékessé válhatnak. Amennyiben Ön a fizetési moratórium időtartama alatt jelzi fizetési szándékát, akkor a moratórium hatályba lépése előtt lejárt fizetési kötelezettségei is egy összegben esedékessé válnak a soron következő törlesztőrészletek mellett.

Magáncsőd alatt állok, vonatkozik rám a moratórium?

Igen, a moratórium szabályai érvényesek a hitel-és kölcsön, illetve pénzügyi lízing jogviszonyokból származó és 2020. március 19-e után esedékessé váló fizetési kötelezettségeire (törlesztési részletekre) is a moratórium időszaka alatt.

A szerződésem a moratórium időszaka alatt jár le. Mi történik ez esetben a fennmaradó törlesztőrészletekkel?

A szerződése ilyen esetben meghosszabbodik. A fennmaradt törlesztőrészletekre a moratórium rendelkezései érvényesek, megfizetésük 2021. július 1-ét követően esedékes.

A hitelkártyámhoz kapcsolódó díjakra is kiterjed a moratórium?

Igen, a hitelkártyájával járó díjak esetében is érvényesek a moratórium szabálya.

Vonatkozik-e hitelkártya tartozásomra a törlesztési moratórium?

 • A 2020. márciusi számlazáráskor volt tartozása, de azóta nem használta a kártyáját?
  Tartozására teljes mértékben vonatkozik a hiteltörlesztési moratórium. Ebben az esetben élhet a hiteltörlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége. Amennyiben a halasztás mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy 2021 júliustól, (ellenkező rendelkezés hiányában) 12 egyenlő havi részletben felszámításra kerül a moratórium időszakában keletkezett kamat és egyéb hitelkártya díjak, melyeket számlakivonatán követhet nyomon.
 • A 2020. márciusi számlazáráskor volt tartozása és azóta is használta hitelkártyáját?
  Tartozására részben vonatkozik a hiteltörlesztési moratórium. Ebben az esetben csak a márciusi számlakivonatán már szereplő tartozásaira nincs befizetési kötelezettsége. Az azt követő kártyahasználatot a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie, amelyről minden hónapban a számlakivonatán küldünk tájékoztatást.
 • A 2020. márciusi számlazáráskor még nem volt tartozása, de azóta használta kártyáját?
  Tartozására nem vonatkozik a hiteltörlesztési moratórium. Ebben az esetben tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium, hiszen a moratórium kezdete után keletkezett. Tartozását a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie, amelyről minden hónapban a számlakivonatán küldünk tájékoztatást.
 • A márciusi számlazáráskor hitelkártya kerete terhére felvett fix futamidejű Áruhitel Expressz, Mindig kéznél kölcsön, Joker Részletfizetés tartozása volt?
  Ezeknek a hiteleknek az esetében élhet a hiteltörlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége.

Honnan tudom meg, milyen összeget kell majd a havi minimális törlesztőrészleteken felül visszafizetnem a moratórium lejárta után?

Ez attól függ, hogy a moratórium időtartama alatt milyen mértékben él a moratórium adta lehetőségekkel. Mivel ezt még nem láthatjuk előre, erről a moratórium lejárta után tájékoztatjuk majd, illetve számlakivonatán követheti nyomon aktuális kintlévőségét.

Élni szeretnék a törlesztési moratóriummal. Csak a felszámított kamatokat kell majd 2021. júliustól megfizetnem vagy az egyéb díjakat is (pl havi számlavezetési díj, SMS szolgáltatás díja, stb)?

Minden meg nem fizetett díjat rendeznie kell a moratóriumi időszak lejártát követően. Ha a moratórium alatt használja a hitelkártyát és rendszeresen törleszti legalább a minimum törlesztőrészletet, akkor a havi törlesztéssel kifizeti az esetleges havidíjakat is, így ebben az esetben nem halasztódik ezen díjak kifizetése.

Kell fizetnem a hitelfedezeti biztosítás díját a moratórium ideje alatt?

Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi a törlesztési moratóriumot, akkor a biztosítási díjakat sem kell fizetnie. Bankunk haladékot ad a havi törlesztőrészletekkel együtt fizetendő hitelfedezeti biztosítás havi díjának megfizetésére is, amennyiben hiteléhez kapcsolódik ilyen szolgáltatás.

A fizetési moratórium ideje alatt a havi biztosítási díjak nem kerülnek elengedésre. Az elhalasztott biztosítási díjakat a moratórium lejáratát követőn kell megfizetni. A biztosítási díjat, ahogyan eddig is, a törlesztőrészlettel együtt fizeti meg az Ügyfél. 2021. júliustól (ellenkező rendelkezés hiányában)12 hónapra egyenlően elosztott részletekben.

Érvényes marad a hitelfedezeti biztosításom, ha élni kívánok a törlesztési moratóriummal?

Igen, a biztosítási fedezet továbbra is él a moratórium időszakában is, és kiterjed a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre: a Cardif Biztosító/ Cardif Életbiztosító változatlanul az Ügyfélre vonatkozó jelenleg hatályos biztosítási feltételek szerinti szolgáltatást nyújtja: pl. „Prémium” csomag esetén a munkanélküliségi és keresőképtelenségi biztosítási eseményekre is kiterjed a kockázatviselés. Amennyiben Önnek biztosítási eseménye volt (pl. munkanélküliség, keresőképtelenség) azt mielőbb jelezze e-mailen vagy faxon a Cardif Biztosító/Cardif Életbiztosító részére az Ön által kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentő formanyomtatványon: ugyfelszolgalat@cardif.hu, fax száma: +36 1 501 2301

Szükséges külön nyilatkoznom a fizetési szándékomról vagy elegendő utalnom a törlesztőrészletet?

Amennyiben határidőre utalja a törlesztőrészleteket, nem szükséges külön nyilatkoznia a moratóriumról.
Nyilatkozatott kizárólag abban az esetben kell küldenie Bankunk részére, amennyiben változtatni szeretne előzőleg megtett fizetési szándékán.

Hitelkártya keretemet felhasználva vettem fel áruhitelt, Joker részletfizetési szolgáltatást vagy Mindig Kéznél kölcsönt. Hogyan alakul ezek kamatozása a moratórium ideje alatt?

Hitelkártyával igénybevett áruhitel, Joker részletfizetési vagy Mindig Kéznél kölcsön esetében a moratórium kezdetekor még meglévő tartozásra az adott áruhitel/Joker részletfizetés/Mindig kéznél kölcsön felvételekor érvényes feltételek alapján számoljuk majd ki a fizetési moratórium után visszafizetendő összeget. Például ha hitelkártya keretéből 9,50% kamatú áruhitelt vett fel, akkor fennálló hiteltartozása a moratórium időtartama alatt is 9,50%-kal kamatozik, ha viszont 0% volt a felvett áruhitel kamata, ez képezi majd a számítás alapját.

A moratórium időszaka előtt és azt követően keletkezett hitelkártya tartozásom esetében hogyan lesz meghatározva a minimum fizetendő összeg?

A 2020. március 19. előtt felhasznált összeg a moratórium hatálya alá tartozik, így az erre vonatkozó tőke kamat és díjtartozás megfizetését a moratórium időszak utánra halaszthatja. Ez a tartozás nem lesz alapja a fizetési moratórium alatt fizetendő minimum fizetendő összegnek. A 2020. március 18-a után felhasznált összegre a minimum fizetendő összeg az eredeti szerződéses feltételek szerint kerül meghatározásra és fizetési kötelezettséget vonnak maguk után.

Miért nem vonják le a számlámról az áruhitelem törlesztőrészletét?

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben 2020.03.19-e előtti hitelkártyából nyíló áruhitel alszámlával rendelkezik, úgy annak törlesztőrészletét csoportos beszedéssel továbbra sem áll módunkban beszedni. A befizetést egyéni utalással vagy postai csekken tudja teljesíteni.

Vonatkozik-e áruhitel tartozásomra a törlesztési moratórium?

 • 2020. március 18-án volt fennálló áruhitel szerződés alapján áruhitel tartozása?
  Tartozására vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben élhet a törlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége. Amennyiben a halasztás mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma növekszik meg a felhalmozott kamatok összegétől függően.
 • 2020. március 18-án még nem volt tartozása, de azóta áruhitelt vett fel?
  Tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium, hiszen az 2020. március 18-a után keletkezett. Tartozását a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie.

Növekedhet a moratórium után a havi törlesztőrészleteim összege, ha igénybe veszem a törlesztési moratóriumot?

Nem, a Bank nem fogja megnövelni a havonta fizetendő törlesztőrészletét. A törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

Megnövekedhet a teljes általam visszafizetendő összeg, ha igénybe veszem a moratóriumot?

Igen, mivel a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

Kell fizetnem a hitelfedezeti biztosítás díját a moratórium ideje alatt?

Ha Ön úgy dönt, hogy igénybe veszi a törlesztési moratóriumot, akkor a hitelfedezeti biztosítási díjakat sem kell fizetnie. Bankunk haladékot ad a havi törlesztőrészletekkel együtt fizetendő hitelfedezeti biztosítás havi díjának megfizetésére is, amennyiben az Ön hiteléhez kapcsolódik ilyen szolgáltatás.

A fizetési moratórium ideje alatt a havi biztosítási díjak nem kerülnek elengedésre. Az elhalasztott biztosítási díjakat a moratórium lejáratát követőn kell megfizetni, így a hitel hátralévő futamideje ezekkel automatikusan meghosszabbodik. A biztosítási díjat, ahogyan eddig is, a törlesztőrészlettel együtt kell megfizetni. 2021. júliustól a havi törlesztőrészlet nem fog emelkedni, hanem a futamidő meghosszabbítására fog sor kerülni. Így ha Ön nem fizeti a hitelét a moratórium ideje alatt, a felszámított kamatok és biztosítási díjak miatt a futamidő ki fog tolódni.

Érvényes marad a hitelfedezeti biztosításom, ha élni kívánok a törlesztési moratóriummal?

Igen, a biztosítási fedezet továbbra is él a moratórium időszakában is, és kiterjed a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre: a Cardif Biztosító/ Cardif Életbiztosító változatlanul az Ügyfélre vonatkozó jelenleg hatályos biztosítási feltételek szerinti szolgáltatást nyújtja: pl. „Prémium” csomag esetén a munkanélküliségi és keresőképtelenségi biztosítási eseményekre is kiterjed a kockázatviselés. Amennyiben Önnek biztosítási eseménye volt (pl. munkanélküliség, keresőképtelenség) azt mielőbb jelezze e-mailen vagy faxon a Cardif Biztosító/Cardif Életbiztosító részére az Ön által kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentő formanyomtatványon: ugyfelszolgalat@cardif.hu, fax száma: +36 1 501 2301

Az oldal által gyűjtött adatokkal kapcsolatos információk

Ez az oldal ún. sütiket (cookie) és mérőkódokat használ az oldal működtetése és az egyszerűbb használat elősegítése céljából. Szintén sütik teszik lehetővé, hogy érdeklődésének megfelelő ajánlatokat adjunk Önnek.

Az oldal által gyűjtött adatok beállítása

A sütik és más mérőkódok fontosak az oldal megfelelő működéséhez. Egyes sütik elengedhetetlenek az oldal működéséhez, másokat a felhasználói élmény javítása érdekében használunk, pl. hogy megőrizzük az Ön által megadott adatokat, segítsük az űrlapok kitöltését, biztonságos belépést biztosítsunk, vagy az érdeklődési körének megfelelően szabjuk személyre az oldalt és hirdetéseinket.

Ezek a sütik és más kódok elengedhetetlenek az oldal működéséhez.

Az alapvető működés biztosítása mellett, ezek a sütik és más kódok kényelmesebbé teszik az oldal használatát. A teljesítménymérő kódok pedig segítenek elemezni az oldal látogatottságát, és működését.

A fentieken túl engedélyezi, hogy érdeklődési körének megfelelően szabjuk személyre az oldalt és ajánlatainkat.