Magyar Cetelem Bank

Hiteltörlesztési moratórium – Cetelem hitelkártyák

X

NetBank

Hitelkártyával, hitellel és Takarékszámlával rendelkező ügyfeleinknek

Regisztráció

 

Takarékszámla igénylésTörlesztés folytatásaTörlesztés felfüggesztése Gyakori kérdések

Mit jelent a törlesztési moratórium a hitelkártyák esetében?

A moratórium értelmében ügyfeleink fizetési haladékot kapnak a 2020. március 19. előtt keletkezett hitelkártya tartozások havi törlesztésére vonatkozóan.

Mire vonatkozik a törlesztési moratórium?
A márciusi számlaértesítőben szereplő összegre. Ebbe beletartoznak hitelkártyás vásárlásai, NetBankon kezdeményezett átutalásai és a hitelkerete terhére felvett fix futamidejű hitelei is.

Mire nem vonatkozik a törlesztési moratórium?
A március havi számlazárást követő tranzakciókra nem vonatkozik a törlesztési moratórium. Ezen kártyahasználat törlesztése a megszokott módon történik, annak részleteiről az aktuális számlakivonaton küldünk tájékoztatást. Nem vonatkozik a törlesztési moratórium azokra a tartozásokra sem, melyek esetében a Bank a hitelkártya szerződést nemfizetés miatt 2020. március 19. előtt felmondta.

Kihasználná a törlesztési moratóriumot?

Önnek nincs teendője Bankunk felé.
A törlesztési moratórium időszaka alatt nem kell a márciusi számlakivonaton szereplő fennálló hitelkártya tartozása után az esedékes törlesztőrészleteket megfizetnie. Amennyiben számlavezető bankjánál állandó átutalási megbízást állított be, kérjük, gondoskodjon ennek leállításáról. Ha korábban csoportos beszedési megbízást adott, Bankunk csak abban az esetben szed be törlesztőt, ha azt újra engedélyezte a moratórium alatt..

Figyelem! A törlesztési moratórium nem jelenti a tartozás elengedését, sem kamatmentes időszakot. A moratórium időszaka alatt felhalmozódott, hitelkártya szerződése szerinti kamatokat és díjakat a Bank továbbra is felszámolja. Ezeket a kamatokat és díjakat a moratórium lejáratát követően havonta egyenlő részletekben kell majd visszafizetnie, ellenkező rendelkezés hiányában 12 hónap alatt. A moratórium időtartama alatt felhalmozódott kamatok és díjak nagysága a tartozás és a minimálisan fizetendő törlesztőrészlet mértékétől függ.

Hitelkártya egyenlegközlőjét a törlesztési moratórium időtartama alatt is elkészítjük és megküldjük, ezen nyomon követheti kintlévőségét.

Ha anyagi lehetőségei megengedik, a moratórium időtartama alatt is bármikor dönthet úgy, hogy folytatja törlesztőrészletei fizetését. Ebben az esetben – tekintettel a vírushelyzetre – elsősorban azt javasoljuk, fizessen bankja NetBank felületén vagy telefonos applikációján keresztül, átutalással. Átutalás esetén a számlakivonatán található hitelkártya számlaszámra utalja át törlesztőrészlete összegét, a közleményben pedig tüntesse fel teljes nevét és ügyfélazonosítóját. Hitelkártya számlaszámát és ügyfélazonosítóját számlakivonata első oldalán, a bal felső blokkban találja.

Továbbra is fizetné törlesztőrészleteit?

Hitelkártya egyenlegközlőjét a törlesztési moratórium időtartama alatt is elkészítjük.

Hiteltartozását a megszokott ütemben tovább törlesztheti. Tekintettel a vírushelyzetre, azt javasoljuk, fizessen bankja NetBank felületén vagy telefonos applikációján keresztül, átutalással.

Fizetés átutalással:
Átutalás esetén a hitelkártya számlakivonatán található hitelkártya számlaszámra utalja át törlesztőrészlete összegét, a közleményben pedig tüntesse fel teljes nevét és ügyfélazonosítóját, Hitelkártya számlaszámát és ügyfélazonosítóját számlakivonata első oldalán, a bal felső blokkban találja.

Postai csekken:
Ha eddig postai csekken fizetett, a számlakivonattal kapott postai csekket továbbra is felhasználhatja, vagy újat kérhet online ügyfélszolgálatunkon.

Csoportos beszedéssel:
Ha eddig csoportos beszedési megbízással fizetett, korábbi felhatalmazása alapján a törlesztési moratórium ideje alatt nem áll jogunkban megterhelni a számláját.

Amennyiben továbbra is csoportos beszedési megbízás útján szeretné fizetni hitelét, kérjük, jelezze igényét:

 • NetBankban,a ,,Kártyám” menüpontban a ,,Törlesztési módok” között a ,,Csoportos beszedés” visszaállításával
 • Online ügyfélszolgálatunkon
 • Telefonon (06 1 458 6070, hétfőn: 8:00 – 20:00; Keddtől péntekig: 8:30 – 17:00 között)
 • Postai úton, a lenti nyilatkozatunk kitöltésével és visszaküldésével (Magyar Cetelem Bank 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57.)

Nyilatkozatát a moratórium időtartama alatt bármikor módosíthatja. Az átutalások, befizetések teljesítésének beszüntetése esetén, illetve ha csoportos beszedési megbízásnál nem áll rendelkezésre a törlesztőrészlet fedezete, a késedelem jogkövetkezményei nem állnak be, hanem automatikusan a törlesztési moratórium szabályai lépnek életbe.


Javaslatunk a törlesztési moratóriummal kapcsolatban

Javasoljuk, hogy gondosan mérje fel, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a moratórium igénybe vétele, mennyivel lesz több hitele a moratórium időszakát követően, majd saját élethelyzete és lehetőségei alapján felelősen mérlegelje, hogy igénybe veszi a moratórium adta halasztási lehetőséget, és 2021. június végéig nem törleszt. Ellenkező esetben folytathatja a törlesztőrészletek megfizetését, és a fennálló tartozását az eredeti feltételek szerint fizetheti vissza.

A felelős döntéshez az alábbi körülményt mindenképp vegye számításba:

Vásárlásai után az akár 45 napos kamatmentesség csak akkor él, ha azt a meghatározott határidőig visszafizeti. Amennyiben vásárlásai összegét nem fizeti vissza a hitelkártyaszámlára a meghatározott határidőig, a moratórium ideje alatt a szerződés szerinti kamatot kell a tartozásra felszámítani.

Gyakori kérdések és válaszok hitelkártya tartozással kapcsolatban

Személyi kölcsön

Áruhitel

Hitelkártya

Vonatkozik-e hiteltartozásomra törlesztési moratórium?

 • 2020 március 18-án volt fennálló szerződés alapján személyi kölcsön tartozása?
  Tartozására vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben élhet a törlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége. Amennyiben a halasztás mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma növekszik meg a felhalmozott kamatok összegétől függően.
 • Március 18-án még nem volt tartozása, de azóta személyi kölcsönt vett fel?
  Tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium, hiszen az a moratórium kihirdetése után keletkezett. Tartozását a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie.

Növekedhet a moratórium után a havonta fizetendő törlesztőrészletem, ha igénybe veszem a törlesztési moratóriumot?

Nem, a Bank nem fogja megnövelni a havonta fizetendő törlesztőrészletét. A törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

Megnövekedhet a teljes általam visszafizetendő összeg, ha igénybe veszem a moratóriumot?

Igen, mivel a bank a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

Kell fizetnem a hitelfedezetibiztosítás díját a moratórium ideje alatt?

Ha Ön úgy dönt, hogy igénybe veszi a törlesztési moratóriumot, akkor a biztosítási díjakat sem kell fizetnie.

Bankunk haladékot ad továbbá a havi törlesztőrészletekkel együtt fizetendő hitelfedezeti biztosítás havi díjának megfizetésére is, amennyiben az Ön hiteléhez kapcsolódik ilyen szolgáltatás.

A fizetési moratórium ideje alatt a havi biztosítási díjak nem kerülnek elengedésre. Az elhalasztott biztosítási díjakat a moratórium lejáratát követőn kell megfizetni, így a hitel hátralévő futamideje ezekkel automatikusan meghosszabbodik. A biztosítási díjat, ahogyan eddig is, a törlesztőrészlettel együtt kell megfizetni. 2021. júliustól a havi törlesztőrészlet nem fog emelkedni, hanem a futamidő meghosszabbítására fog sor kerülni. Így ha Ön nem fizeti a hitelét a moratórium ideje alatt, a felszámított kamatok és biztosítási díjak miatt a futamidő ki fog tolódni.

Érvényes marad a biztosításom, ha élni kívánok a törlesztési moratóriummal?

Igen, a biztosítási fedezet továbbra is él a moratórium időszakában is, és kiterjed a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre: a Cardif Biztosító/ Cardif Életbiztosító változatlanul az Ügyfélre vonatkozó jelenleg hatályos biztosítási feltételek szerinti szolgáltatást nyújtja: pl. „Prémium” csomag esetén a munkanélküliségi és keresőképtelenségi biztosítási eseményekre is kiterjed a kockázatviselés. Amennyiben Önnek biztosítási eseménye volt (pl. munkanélküliség, keresőképtelenség) azt mielőbb jelezze e-mailen vagy faxon a Cardif Biztosító/Cardif Életbiztosító részére az Ön által kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentő formanyomtatványon: ugyfelszolgalat@cardif.hu, fax száma: +36 1 501 2301

Miért nem vonják le a számlámról az áruhitelem törlesztőrészletét?

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben 2020. március 19-e előtti hitelkártyából nyíló áruhitel alszámlával rendelkezik, úgy annak törlesztőrészletét csoportos beszedéssel továbbra sem áll módunkban beszedni. A befizetést egyéni utalással vagy postai csekken tudja teljesíteni.

Késedelembe kerültem a moratórium bevezetése előtt. Ez esetben a moratórium végén emelkedik a törlesztőrészletem a moratórium ideje alatt felhalmozott késedelmi kamattal?

Bankunk nem számít fel késedelmi kamatot a moratórium ideje alatt a 2020. március 18. előtti késedelmes összegekre sem. Amire viszont figyelni kell, hogy a moratórium időtartama alatt az elmaradt összegeket nem kell megfizetnie, de a moratórium hatályba lépése előtt lejárt fizetési kötelezettségei a moratórium lezártát követően egy összegben esedékessé válhatnak. Amennyiben Ön a fizetési moratórium időtartama alatt jelzi fizetési szándékát, akkor a moratórium hatályba lépése előtt lejárt fizetési kötelezettségei is egy összegben esedékessé válnak a soron következő törlesztőrészletek mellett.

Magáncsőd alatt állok, vonatkozik rám a moratórium?

Igen, a moratórium szabályai érvényesek a hitel-és kölcsön, illetve pénzügyi lízing jogviszonyokból származó és 2020. március 19-e után esedékessé váló fizetési kötelezettségeire (törlesztési részletekre) is a moratórium időszaka alatt.

A szerződésem a moratórium időszaka alatt jár le. Mi történik ez esetben a fennmaradó törlesztőrészletekkel?

A szerződése ilyen esetben meghosszabbodik. A fennmaradt törlesztőrészletekre a moratórium rendelkezései érvényesek, megfizetésük a moratórium lezártát követően esedékes.

A hitelkártyámhoz kapcsolódó díjakra is kiterjed a moratórium?

Igen, a hitelkártyájával járó díjak esetében is érvényesek a moratórium szabálya.

Vonatkozik-e hitelkártya tartozásomra a törlesztési moratórium?

 • A 2020. márciusi számlazáráskor volt tartozása, de azóta nem használta a kártyáját?
  Tartozására teljes mértékben vonatkozik a hiteltörlesztési moratórium. Ebben az esetben élhet a hiteltörlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége. Amennyiben a halasztás mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy a moratórium lezártát követően (ellenkező rendelkezés hiányában) 12 egyenlő havi részletben felszámításra kerül a moratórium időszakában keletkezett kamat és egyéb hitelkártya díjak, melyeket számlakivonatán követhet nyomon.
 • A 2020. márciusi számlazáráskor volt tartozása és azóta is használta hitelkártyáját?
  Tartozására részben vonatkozik a hiteltörlesztési moratórium. Ebben az esetben csak a márciusi számlakivonatán már szereplő tartozásaira nincs befizetési kötelezettsége. Az azt követő kártyahasználatot a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie, amelyről minden hónapban a számlakivonatán küldünk tájékoztatást.
 • A 2020. márciusi számlazáráskor még nem volt tartozása, de azóta használta kártyáját?
  Tartozására nem vonatkozik a hiteltörlesztési moratórium. Ebben az esetben tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium, hiszen a moratórium kezdete után keletkezett. Tartozását a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie, amelyről minden hónapban a számlakivonatán küldünk tájékoztatást.
 • A márciusi számlazáráskor hitelkártya kerete terhére felvett fix futamidejű Áruhitel Expressz, Mindig kéznél kölcsön, Joker Részletfizetés tartozása volt?
  Ezeknek a hiteleknek az esetében élhet a hiteltörlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége.
 • Honnan tudom meg, milyen összeget kell majd a havi minimális törlesztőrészleteken felül visszafizetnem a moratórium lejárta után?

  Ez attól függ, hogy a moratórium időtartama alatt milyen mértékben él a moratórium adta lehetőségekkel. Mivel ezt még nem láthatjuk előre, erről a moratórium lejárta után tájékoztatjuk majd, illetve számlakivonatán követheti nyomon aktuális kintlévőségét.

  Élni szeretnék a törlesztési moratóriummal. Csak a felszámított kamatokat kell majd a moratórium lezártát követően megfizetnem vagy az egyéb díjakat is (pl havi számlavezetési díj, SMS szolgáltatás díja, stb)?

  Minden meg nem fizetett díjat rendeznie kell a moratóriumi időszak lejártát követően. Ha a moratórium alatt használja a hitelkártyát és rendszeresen törleszti legalább a minimum törlesztőrészletet, akkor a havi törlesztéssel kifizeti az esetleges havidíjakat is, így ebben az esetben nem halasztódik ezen díjak kifizetése.

  Kell fizetnem a hitelfedezeti biztosítás díját a moratórium ideje alatt?

  Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi a törlesztési moratóriumot, akkor a biztosítási díjakat sem kell fizetnie. Bankunk haladékot ad a havi törlesztőrészletekkel együtt fizetendő hitelfedezeti biztosítás havi díjának megfizetésére is, amennyiben hiteléhez kapcsolódik ilyen szolgáltatás.

  A fizetési moratórium ideje alatt a havi biztosítási díjak nem kerülnek elengedésre. Az elhalasztott biztosítási díjakat a moratórium lejáratát követőn kell megfizetni. A biztosítási díjat, ahogyan eddig is, a törlesztőrészlettel együtt fizeti meg az Ügyfél a moratórium lezártát követően (ellenkező rendelkezés hiányában) 12 hónapra egyenlően elosztott részletekben.

  Érvényes marad a hitelfedezeti biztosításom, ha élni kívánok a törlesztési moratóriummal?

  Igen, a biztosítási fedezet továbbra is él a moratórium időszakában is, és kiterjed a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre: a BNP Paribas Cardif Biztosító/ BNP Paribas Cardif Életbiztosító változatlanul az Ügyfélre vonatkozó jelenleg hatályos biztosítási feltételek szerinti szolgáltatást nyújtja: pl. „Prémium” csomag esetén a munkanélküliségi és keresőképtelenségi biztosítási eseményekre is kiterjed a kockázatviselés. Amennyiben Önnek biztosítási eseménye volt (pl. munkanélküliség, keresőképtelenség) azt mielőbb jelezze e-mailen vagy faxon a BNP Paribas Cardif Biztosító/ BNP Paribas Cardif Életbiztosító részére az Ön által kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentő formanyomtatványon: ugyfelszolgalat@cardif.hu, fax száma: +36 1 501 2301

  Szükséges külön nyilatkoznom a fizetési szándékomról vagy elegendő utalnom a törlesztőrészletet?

  Amennyiben határidőre utalja a törlesztőrészleteket, nem szükséges külön nyilatkoznia a moratóriumról.
  Nyilatkozatott kizárólag abban az esetben kell küldenie Bankunk részére, amennyiben változtatni szeretne előzőleg megtett fizetési szándékán.

  Hitelkártya keretemet felhasználva vettem fel áruhitelt, Joker részletfizetési szolgáltatást vagy Mindig Kéznél kölcsönt. Hogyan alakul ezek kamatozása a moratórium ideje alatt?

  Hitelkártyával igénybe vett áruhitel, Joker részletfizetési vagy Mindig Kéznél kölcsön esetében a moratórium kezdetekor még meglévő tartozásra az adott áruhitel/Joker részletfizetés/Mindig kéznél kölcsön felvételekor érvényes feltételek alapján számoljuk majd ki a fizetési moratórium után visszafizetendő összeget. Például ha hitelkártya keretéből 9,50% kamatú áruhitelt vett fel, akkor fennálló hiteltartozása a moratórium időtartama alatt is 9,50%-kal kamatozik, ha viszont 0% volt a felvett áruhitel kamata, ez képezi majd a számítás alapját.

  A moratórium időszaka előtt és azt követően keletkezett hitelkártya tartozásom esetében hogyan lesz meghatározva a minimum fizetendő összeg?

  A 2020. március 19. előtt felhasznált összeg a moratórium hatálya alá tartozik, így az erre vonatkozó tőke, kamat és díjtartozás megfizetését a moratórium időszak utánra halaszthatja. Ez a tartozás nem lesz alapja a fizetési moratórium alatt fizetendő minimum fizetendő összegnek. A 2020. március 18-a után felhasznált összegre a minimum fizetendő összeg az eredeti szerződéses feltételek szerint kerül meghatározásra és fizetési kötelezettséget vonnak maguk után.

  Miért nem vonják le a számlámról az áruhitelem törlesztőrészletét?

  Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben 2020.03.19-e előtti hitelkártyából nyíló áruhitel alszámlával rendelkezik, úgy annak törlesztőrészletét csoportos beszedéssel továbbra sem áll módunkban beszedni. A befizetést egyéni utalással vagy postai csekken tudja teljesíteni.

  Vonatkozik-e áruhitel tartozásomra a törlesztési moratórium?

  • 2020. március 18-án volt fennálló áruhitel szerződés alapján áruhitel tartozása?
   Tartozására vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben élhet a törlesztési moratóriummal, így a moratórium ideje alatt nincs befizetési kötelezettsége. Amennyiben a halasztás mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma növekszik meg a felhalmozott kamatok összegétől függően.
  • 2020. március 18-án még nem volt tartozása, de azóta áruhitelt vett fel?
   Tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium. Ebben az esetben tartozására nem vonatkozik a törlesztési moratórium, hiszen az 2020. március 18-a után keletkezett. Tartozását a szerződés szerint kell határidőre törlesztenie.

  Növekedhet a moratórium után a havi törlesztőrészleteim összege, ha igénybe veszem a törlesztési moratóriumot?

  Nem, a Bank nem fogja megnövelni a havonta fizetendő törlesztőrészletét. A törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

  Megnövekedhet a teljes általam visszafizetendő összeg, ha igénybe veszem a moratóriumot?

  Igen, mivel a törlesztési moratórium időtartama alatt esedékes kamatok összegét a moratórium lejárta után kell megfizetnie úgy, hogy a hátralevő törlesztőrészletek száma és a teljes visszafizetendő hitelösszeg megnövekszik a felhalmozott kamatok összegétől függően.

  Kell fizetnem a hitelfedezeti biztosítás díját a moratórium ideje alatt?

  Ha Ön úgy dönt, hogy igénybe veszi a törlesztési moratóriumot, akkor a hitelfedezeti biztosítási díjakat sem kell fizetnie. Bankunk haladékot ad a havi törlesztőrészletekkel együtt fizetendő hitelfedezeti biztosítás havi díjának megfizetésére is, amennyiben az Ön hiteléhez kapcsolódik ilyen szolgáltatás.

  A fizetési moratórium ideje alatt a havi biztosítási díjak nem kerülnek elengedésre. Az elhalasztott biztosítási díjakat a moratórium lejáratát követőn kell megfizetni, így a hitel hátralévő futamideje ezekkel automatikusan meghosszabbodik. A biztosítási díjat, ahogyan eddig is, a törlesztőrészlettel együtt kell megfizetni. 2021. júliustól a havi törlesztőrészlet nem fog emelkedni, hanem a futamidő meghosszabbítására fog sor kerülni. Így ha Ön nem fizeti a hitelét a moratórium ideje alatt, a felszámított kamatok és biztosítási díjak miatt a futamidő ki fog tolódni.

  Érvényes marad a hitelfedezeti biztosításom, ha élni kívánok a törlesztési moratóriummal?

  Igen, a biztosítási fedezet továbbra is él a moratórium időszakában is, és kiterjed a koronavírussal kapcsolatos biztosítási eseményekre: a Cardif Biztosító/ Cardif Életbiztosító változatlanul az Ügyfélre vonatkozó jelenleg hatályos biztosítási feltételek szerinti szolgáltatást nyújtja: pl. „Prémium” csomag esetén a munkanélküliségi és keresőképtelenségi biztosítási eseményekre is kiterjed a kockázatviselés. Amennyiben Önnek biztosítási eseménye volt (pl. munkanélküliség, keresőképtelenség) azt mielőbb jelezze e-mailen vagy faxon a Cardif Biztosító/Cardif Életbiztosító részére az Ön által kitöltött és aláírt szolgáltatási igénybejelentő formanyomtatványon: ugyfelszolgalat@cardif.hu, fax száma: +36 1 501 2301

  Az oldal által gyűjtött adatokkal kapcsolatos információk

  Ez az oldal ún. sütiket (cookie) és mérőkódokat használ az oldal működtetése és az egyszerűbb használat elősegítése céljából. Szintén sütik teszik lehetővé, hogy érdeklődésének megfelelő ajánlatokat adjunk Önnek.

  Az oldal által gyűjtött adatok beállítása

  A sütik és más mérőkódok fontosak az oldal megfelelő működéséhez. Egyes sütik elengedhetetlenek az oldal működéséhez, másokat a felhasználói élmény javítása érdekében használunk, pl. hogy megőrizzük az Ön által megadott adatokat, segítsük az űrlapok kitöltését, biztonságos belépést biztosítsunk, vagy az érdeklődési körének megfelelően szabjuk személyre az oldalt és hirdetéseinket.

  Ezek a sütik és más kódok elengedhetetlenek az oldal működéséhez.

  Az alapvető működés biztosítása mellett, ezek a sütik és más kódok kényelmesebbé teszik az oldal használatát. A teljesítménymérő kódok pedig segítenek elemezni az oldal látogatottságát, és működését.

  A fentieken túl engedélyezi, hogy érdeklődési körének megfelelően szabjuk személyre az oldalt és ajánlatainkat.