Skip to main content
Sberbankkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatás
2022.03.08. 17:34:00

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Nemzeti Bank 2022. március 2-án visszavonta a Sberbank Magyarország Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását.

Ennek köszönhetően a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett bankszámlán átutalási vagy készpénzfelvételi tranzakciókat már nem lehet végrehajtani, illetve Cetelem hitelének esedékes törlesztő részletét sem tudja bankunk csoportos beszedési megbízással levonni amennyiben eddig erről fizette törlesztőrészletét.

Hogyan tudja folytatni Cetelem hitelének törlesztését Sberbankos számlájának megszűnését követően?

  • Átutalással történő fizetés esetén, kérjük, hogy nyisson egy új bankszámlát bármely magyarországi banknál és utalja el az esedékes havi törlesztőrészletet hitelének egyedi számlaszámára, melyet megtalál a hitelfolyósítását követően kapott üdvözlőlevélben illetve hitelkártya esetén a havi számlakivonaton.
  • Ha postai csekkel szeretne törleszteni, akkor a rendelkezésére álló, korábbi csekkeket tudja felhasználni az esedékes törlesztőrészlet kiegyenlítésére. Abban az esetben, ha pótlásra van szüksége, forduljon Bankunk online ügyfélszolgálatához
  • Ha korábban csoportos beszedési megbízással teljesített, úgy a 2022. márciusban esedékes törlesztőrészlet összegét már nem tudtuk levonni Sberbanknál vezetett számlájáról, így a törlesztőrészletet egyéb módon (banki átutalással, postai csekken keresztül) szükséges megfizetnie.
  • 2022. április hónaptól kezdve az esedékes törlesztőrészlet összegével automatikusan megterheljük a fizetési számláját, amennyiben új számlavezető bankjánál a csoportos beszedési megbízásra vonatkozóan felhatalmazást ad (Kedvezményezett neve: Magyar Cetelem Zrt. azonosítója: A12201923) vagy bankunk számára 2022. március 16-ig megküldi a kitöltött és aláírt
    csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazást

Amennyiben a havi törlesztőrészlet megfizetése kapcsán bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot az online ügyfélszolgálaton vagy a torlesztes@cetelem.hu email címen keresztül. Bízunk a jövőbeni sikeres együttműködésünkben.

Budapest, 2022.03.08.

Üdvözlettel:
Magyar Cetelem Zrt.